menu

Sant Ignazio di Loyola – Rome

Als een van de belangrijkste barokkerken van Rome, is dit monument zeker een bezoekje waard. Ze bevindt zich in de wijk Campus Martius en ze werd gebouwd in de loop van de 17de eeuw. Ze is deel van het Collegio Romano, een van de gebouwen van de Pontificia Università Gregoriana.,

Vroeger stond er op deze plaats een andere kerk, de SS Annunziata. Maar deze laatste werd te klein voor het grote aantal studenten aan het Collegio Romano. Het was in opdracht van Paus Gregorius XV dat deze vroegere kerk afgebroken werd.

Haar naam dankt de kerk aan Ignatius van Loyola, de stichter van de Jezuïeten die in 1622 heilig verklaard werd.Als materiaal voor de voorgevel werd travertijn gebruikt. Origineel waren ze echter niet bij het bepalen van het uitzicht, de voorgevel van Il Gesù werd namelijk als model voor deze van de Sant Ignazio di Loyola gebruikt.

Wat wel opvalt, is de schijnkoepel in het interieur. Laat u dus niet beetnemen, de koepel die u ziet is wel degelijk geschilderd! Er werd gebruikt gemaakt van de schildertechniek trompe-l’oeil, om het met een geleerd woord te zeggen. Het betekent letterlijk ‘bedrieg het oog’ en behoort dus tot het optische bedrog.

Het beste is dat u op de gele stip in het middenschip van de kerk gaat staan om de koepel ideaal te kunnen bewonderen. Er is ook een plafondschildering te bewonderen die de ‘Triomf van Ignatius’ afbeeld, gemaakt met behulp van de fresco-techniek door Andrea Pozzo. Dat was in 1685. Ook hier komt heel wat gezichtbedrog aan bod.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen