menu

San Marco in Firenze

Het plein San Marco is gelegen aan de rand van de oude stadskern van Firenze. Nu is het een studentenwijk, vroeger vond je er de dierentuin van de Medici's terug.

Op het plein wordt je aandacht het eerst getrokken naar het dominicanenklooster. Je kan er prachtige fresco's bewonderen van de monnik Fra Angelico. 

Van het San Marco plein is het een korte wandeling naar de Piazza della Santissima Annunziata. Naast de mooie renaissancekerk vind je er in de buurt ook het Museo Archeologico. In dit archeologisch museum vind je kunstvoorwerpen uit de Etruskische, Griekse, Romeinse en Egyptische beschaving.

In de Galleria dell' Accademia vind je o.a. de originele David van Michelangelo terug. Deze naakte bijbelse held staat op het punt de reus Goliath te verslaan. Oorspronkelijk was dit museum een kunstacademie waar tekenen, beeldhouwen en schilderen werd onderwezen. De kunstvoorwerpen dienden als studiemateriaal voor de studenten.

,

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen