menu

Saint-Raphael

Saint Raphael is een kuststad, gelegen oostelijk van Fréjus in Zuid-Frankrijk. De stad is één van de oudste aan de kust. Zo zijn er sporen gevonden dat de Romeinen er al hun zomers doorbrachten meer dan 2000 jaar geleden. Tevens zijn er ook sporen van Griekse activiteit gevonden, waarover je alles kan vernemen in het archeologische museum van de stad.,

Meer recent was het vooral Napoleon die Saint-Raphael in de kijker bracht door hier te landen na zijn Egyptisch avontuur. Vandaag de dag is Saint Raphael één van de rustigere steden aan de Franse Riviera, gelegen in de schaduw van het Massief van Estérel.

Het Massief van Estérel is een landschap van rotsen en plantengroei en is ideaal voor stevige wandelingen. De kustlijn, die meer of 30 km lang is, en het Massief van Estérel, vormen samen een beschermd gebied. Er gelden strenge voorschriften voor nieuwbouw en andere projecten. De stranden en de rotsachtige omgeving hebben een typische rode kleur, die je ook kunt terugvinden in het Massief van Estérel. Diepzeeduiken en de kustlijn afgaan zijn de populairste activiteiten in Saint-Raphael.

Plaatsen in de buurt van Saint-Raphael
Op ongeveer 30 km afstand heb je Cannes. Cap Esterel, een typisch vakantiedorp is gelegen op 11 km. Fréjus met zijn haven ligt op slechts 3 km. Daarnaast heb je nog Grasse ( op 31 km), Grimaud (op 32 km), Sainte-Maxime (op 19 km) en Saint-Tropez (op 22 km).

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen