menu

Saint John the Divine New York

Dat New York de stad is van de superlatieven is al langer bekend. Je valt dan ook van de ene verbazing in de andere, en zeker met een van de grootste kathedralen ter wereld. Saint John the Divine staat er amper een goeie honderd jaar en heet voluit Cathedral Church of Saint John the Divine in the City and Diocese of New York.

Saint John The Divine Gevel

Een hele boterham, en dat is de kerk zelf ook. Een gigantische, prachtige kathedraal in gotische stijl opgetrokken in hartje Manhattan. De kerk verdween mettertijd tussen de wolkenkrabbers die vanaf begin de twintigste eeuw overal werden opgetrokken en overleefde de aanslagen van elf september.

Eind 2001 woedde een hevige brand in de kathedraal, maar vandaag is ze na enkele grondige restauraties terug hersteld in haar volle glorie. De kathedraal heeft de bijnaam Saint John the Unfinished, omdat de kerk nog steeds niet af is. Het restaureren en afwerken van het gebouw is een continu proces.

Saint John The Divine Binnen

In de kathedraal kun je vanzelfsprekend de mis bijwonen met duizenden andere New Yorkers of gewoon genieten van de rijke kunst die de kerk bevat. De allerbelangrijkste en meest waardevolle kunststukken worden in een laboratorium bewaard: onder andere wandtapijten van onschatbare waarde.

Saint John the Divine is ook een muziekcentrum in het midden van de stad. Er worden met de regelmaat van de klok concerten gegeven door soloartiesten of koren van over de hele wereld.

Saint John The Divine Lucht

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen