menu

Sacre Coeur Parijs

De basiliek Sacré Coeur is het soort basiliek waar het woord imposant voor is uitgevonden. De witte basiliek kijkt boven de lichtstad uit vanaf de top van Montmartre. Om ze te betreden moet je eerst 237 treden nemen. Maar eens boven krijg je een fantastisch uitzicht over Parijs.,

Aan de bouw van de basiliek werd al begonnen in 1875, maar ze werd pas ingezegend na de Eerste Wereldoorlog. De Sacré Coeur kwam er als eerbetoon aan de tienduizenden slachtoffers van de korte oorlog tussen Frankrijk en Duitsland tussen 1870 en 1871.

De basiliek is niet alleen een trekpleister voor toeristen, maar in de eerste plaats ook voor mensen die vanover de hele wereld komen om op deze speciale plaats even de stilte op te zoeken om te bidden. Daarom wordt de bezoekers gevraagd zich fatsoenlijk te kleden, stil te zijn en zich te gedragen. Zo worden de biddenden niet gestoord.

Sacré Coeur bezoeken is op zich indrukwekkend, maar de kerk in actie zien heeft net dat tikkeltje meer. Er worden nog missen gehouden, dus probeer er, gelovig of niet, toch eentje bij te wonen. Dan zie je misschien ook het gigantische orgel aan het werk, een van de praalstukken van de basiliek. Buiten vind je trouwens verschillende standbeelden, waaronder eentje van Jeanne D’Arc op haar paard.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen