menu

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: het witste skigebied in een sneeuwarme winter

Een skivakantie boeken en dan wil het maar niet sneeuwen! Dagen vóór je vertrek loop je te ijsberen en het weerbericht te verwensen. Maar blijkbaar beslissen niet alleen de weergoden over het welslagen van een vakantie. Onze trip is – hoe zou je het noemen – ‘gered door de regio’!

saalbach-hinterglemm-leogang-fieberbrunn-het-witste-skigebied-in-een-sneeuwarme-winter

© Reisfanaten.be

Accommodatie: OK

Sneeuw of geen sneeuw, de dag van vertrek nadert en we moeten het dan maar nemen zoals het is. De kinderen hebben een paar indoor skilessen achter de latten en de mutsen en handschoenen liggen klaar. Om de net iets te lange heenreis te breken, hebben we een tussenstophotel geboekt in Keulen: het Holiday Inn Express Cologne. Goede keuze! Onze somberheid verdwijnt als – euh – sneeuw voor de zon. Het moet een voorteken zijn!

Wanneer we de volgende dag op onze bestemming aankomen, checken we in in Schlosshotel Rosenegg. We krijgen een grote familiesuite met 6 slaapplaatsen verdeeld over 2 kamers, 2 badkamers (1 met bad en 1 met douche), een inkomhalletje, een zithoek met kleine flatscreen, een eettafel en kleine safe. De kamers komen ietwat verouderd over en het houtwerk kan hier en daar wel een likje verf verdragen, maar ze zijn netjes en goed onderhouden. Op 50 meter van het hotel kun je de skibus nemen – gratis met je gastenkaart – en het hotel beschikt over een verwarmd lokaal waar je skimateriaal goed kan drogen. Ook op het ontbijt is er niets aan te merken. Helaas hebben we een paar minpuntjes op te sommen, waardoor het hotel qua prijs/kwaliteit-verhouding niet zo hoog scoort in onze ogen: het kinderbuffet is heel basic en de wellnessruimte is vrij klein en ongezellig. Het zwembad daarentegen is mooi en groot.

saalbach-hinterglemm-leogang-fieberbrunn-het-witste-skigebied-2

© Reisfanaten.be

Skigebied: subliem

Deze week ontdekken we het skigebied van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: wat een apotheose! Ondanks de magere sneeuwval en de warme temperaturen is het gebied perfect te beskiën. Dankzij een arsenaal van sneeuwkanonnen is het gehele gebied toegankelijk voor wintersporters. Je kunt er eindeloos skiën en moet zelden dezelfde pistes doen. Het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn bestaat uit 270 km pistes, 70 liften, 60 berghutten, 5 sneeuwparken en een aantal naturelle freeride-gebieden. Het hoogste punt ligt op 2.096 meter. In Fieberbrunn is een natuurlijke rodelbaan van 2,5 km dagelijks geopend en verlicht tot middernacht. Diverse winterwandelingen door bossen en weiden behoren eveneens tot de mogelijkheden. Buiten het zicht op besneeuwde boomtoppen, ontbreekt het ons aan niets, maar dan ook niets! De degelijke uitbouw van de regio heeft het gewonnen van de weergoden en heeft onze skivakantie gered.

Weer naar school

En ze gaan graag naar school – of meer bepaald naar Tatzi’s Kindercirkus van S4 Snowsport Fieberbrunn in Lindau (www.s4-fieberbrunn.at). Kinderen vanaf 3 jaar oud leren er skiën. Snowboarden kan vanaf de leeftijd van 7. Zijn je kleine spruiten nog niet aan skiën toe, dan kun je ze vanaf 5 maanden oud toevertrouwen aan de Kindergarten, waar ze spelen, schilderen, sneeuwmannen bouwen, een dutje doen, een filmpje kijken enz. Een halve dag skiles en een halve dag Kindergarten behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt er ook voor een uurtje terecht of direct voor 5 uur inclusief middageten. De skicursussen worden door Nederlandse instructrices gegeven. De groepjes worden klein gehouden, zelfs al is het kerstvakantie. Onze 6-jarige dochter wint alweer het wedstrijdje. Voor onze 4-jarige spring-in-’t-veld is deelnemen belangrijker dan winnen. En daar krijgt hij ook de gepaste eerbetuigingen voor!

skilessen-en-materiaalverhuur-bij-s4-snowsport

© Reisfanaten.be

Guilty pleasure

Terwijl onze kinderen op hun kleine latjes de heuvel afzigzaggen,  skiën wij het eindeloze skigebied plat. We geraken zelfs niet tot het verste punt omdat we op tijd terug aan de skischool willen staan. De volgende keer misschien een accommodatie midden in het skigebied zoeken, dan kunnen we eens naar links en de volgende dag naar rechts. Toch is er nog tijd voor Apfelstrudel met warme vanillesaus op een houten berghutterras onder een stralend blauwe hemel: onze favoriete guilty pleasure.

apfelstrudel-met-vanille-ijs

© Reisfanaten.be

Conclusie

De sneeuwcondities in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zijn optimaal. Ondanks de povere sneeuwval, hebben wij geen duimbreed moeten inbinden. Het winterwonderlandschap is weliswaar afwezig, maar het volledige gebied is bruikbaar voor wintersporters.
Het hotel beantwoordt niet volledig aan onze verwachtingen. We overwegen om op een volgende skireis voor een appartement te gaan en eventueel ’s avonds zelf te koken, ook vooral omwille van de kinderen. Qua prijs/kwaliteit weegt een hotel ons inziens niet op tegen een appartement of studio.
Al bij al is onze vakantie geslaagd – wie had dat gedacht een week geleden! En het skigebied met de lange naam … het is voor herhaling vatbaar!

Meer informatie

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen