menu

Rossio Lissabon

Rossio is het bekendste plein van de stad. De officiële naam is Praça de Dom Pedro IV, naar de koning van Portugal die in de 19e eeuw regeerde. Vroeger werden op het plein demonstraties en stierengevechten gehouden.,

Tegenwoordig is het plein een ontmoetingsplaats voor de inwoners van Lissabon. Er heerst een prettige sfeer. Veel mensen stoppen er om er eventjes neer te strijken en te genieten van de bedrijvigheid op het plein. Bezoekers kunnen er bovendien een drankje in één van de vele cafeetjes.

Op het plein bevindt zich een groot beeld van Dom Pedro IV. Het bestaat uit een sokkel met marmeren allegorieën van Justitie, Wijsheid, Kracht, en Bescheidenheid. Allemaal eigenschappen die worden toegeschreven aan Dom Pedro IV. Aan beide zijden van het plein zijn twee barokke fonteinen te zien. Vroeger was het gebruikelijk om nieuwelingen hier in te dopen voordat ze naar de universiteit gingen.

Rondom het plein zitten diverse restaurants en heel veel winkels. Het plein is recentelijk nog gerenoveerd. Gelukkig heeft het niet af gedaan aan de uitstraling er van. Op het plein bevindt zich ook het D. Maria II Nationale Theater. De voorstellingen die hier worden gegeven worden regelmatig door diverse koningshuizen bezocht.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen