menu

Roosevelt Island New York

Roosevelt Island is een klein eilandje in de East River, tussen Manhattan en Queens. Het eilandje stond vroeger bekend als Welfare Island en nog vroeger als Blackwell’s Island.

Roosevelt Island Lucht

Op z’n breedst is Roosevelt Island 240 meter breed. Toch wonen er bijna 10.000 mensen. Die relatief grote hoeveelheid mensen op zo’n klein stukje land zorgt ervoor dat ook winkelketens zich gingen vestigen op het eilandje. Je vindt er naast een Starbucks ook een hele verzameling gezellige restaurantjes en kleine winkeltjes.

De inwoners van Roosevelt Island die naar het vasteland van New York wilden, moesten vroeger de lift nemen naar de Queensboro brug die boven het eiland loopt. Daar was een buslijn die Manhattan met Queens verbond. Tegenwoordig heeft het eiland haar eigen brug die naar Manhattan loopt.

Het eiland is dankzij de bouwplannen van 1970, die het eiland vorm gaven, niet voorzien op het gebruik van auto’s. Toch zijn ze er, maar in kleine mate. Dat maakt dat een wandeling op Roosvelt Island heel aangenaam en rustig is.

Roosevelt Island Kabelbaan

Vroeger was dat hier wel anders, want toen werd het bijna onbereikbare eiland gebruikt als gevangenis en gesticht voor gestoorden. Tegenwoordig resideren hier enkele echte grote namen zoals Sarah Jessica Parker van Sex and the City en ex-VN-secretaris Kofi Annan.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen