menu

Rondreis China

3 weken is te kort om een land als China te ontdekken. Na talrijke reizen door Azië dachten we dat we in China ons ook wel direct zouden thuis voelen. Het was helaas iets minder.

China, op Beijing en Guangzhou na, heeft ons niet echt een supergoed reisgevoel gegeven. Het was niet simpel om overal toegang tot te hebben, het verkeer was letterlijk moordend en heel wat bezienswaardigheden waren minder dan we gehoopt hadden.

Toch hebben we veel gezien en zijn ongelooflijk trots dat we op de muur gelopen hebben nabij Beijing, het Terracottaleger in Xian gezien hebben of een wandeling kunnen hebben doen in het Stenen Woud van Kunming.

Onze route in het kort:
Beijing: met de trein naar Xian
Xian: met het vliegtuig naar Kunming
Kunming: met het vliegtuig naar Guilin
Yangshuo: met het vliegtuig naar Guangzhou
Guanzhou: met de trein naar Hong Kong
Hong Kong: met het vliegtuig naar Bangkok voor een strandvakantie.

Ons verhaal over China en een reeks foto’s alvast om in de sfeer te komen.

Heb je ook ervaringen met een reis naar China of heb je vragen stel ze dan gerust in het gastenboek.

8 reacties op “Rondreis China”

 1. Simon schreef:


  Hoi Veerle en Bart,
  Ik kwam eigenlijk via Google toevallig op jullie site terecht. Ik was erg gecharmeerd over jullie HongKong en China reis.
  We waren al van plan om met het gezin (2 volwassenen + 2 kinderen) volgend jaar 2009 in de zomervakantie naar Hong Kong toe te gaan. Mijn kinderen zijn nog jong (2 en 5 jaar), hebben jullie nog tips voor ons? (bezienswaardigheden, do en dont's, boeken van goedkope vluchten, e.d.).
  Alvast bedankt. Simon

 2. Bart schreef:


  Dag Simon, bedankt voor je reactie. We zouden zeggen, bereid alles zeer goed voor als je op individuele basis gaat.
  To do's is voor ons zijn vooral Beijing en Hong Kong. We hebben niet echt op het platteland of zo gezeten en eigenlijk maar beperkt door China gereisd.

 3. Joost Kooijman schreef:


  Ik ga op korte termijn naar China. Om op mijn bestemming te komen moet ik vanaf Beijijng met de trein naar Zhengzhou. Weet een van jullie misschien hoe ik vooraf een treinkaartje kan boeken? Bij voorbaat dank!

 4. Bart schreef:


  Er zijn een aantal treinstations in Beijing. Het is dus zorgen dat je de juiste hebt maar volgens ons moet je het centraal treinstation van Beijing hebben. Er is ook nog het Beijing West Station dus trek het toch maar even na.

 5. Amanda schreef:


  Chinezen hoeven geen Engels te spreken, ze zijn met ruim 1 miljard! Wij hoeven toch ook geen Chinees te leren… Onze taal is voor hen net zo moeilijk als hun taal voor ons! Wel een mooie site, ik mocht willen dat ik zo'n reis kon maken. Het moest er even uit naar aanleiding van jullie reisverhaal en de taalproblemen.

 6. Lisette schreef:


  Dag Bart en Veerle, ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen omdat ik in okt 2009 een soortgelijke reis door China wil gaan maken! Gr. Lisette

 7. Sara schreef:


  Hallo,
  Ik ben van plan om samen met mijn vriend een begleide reis te maken door China. Zou dit volgens jullie beter zijn dan op eigen houdje te gaan. Wij spreken de taal en daarom leek het mij handiger om het zo te doen.
  IK zou vanuit Peking met de nachttrein naar HongKong willen reizen, weten jullie misschien hoeveel me dit zou kosten? of Denken jullie dat hete beter is dat we dit met enkele tussenstoppen doen zodat we nog wat dingen kunnen bezichtigen?
  mvg
  Sara

 8. Bart schreef:


  Dag Sara,
  Er is een sneltrein die tussen Beijing en Hong Kong rijdt en er iets meer of 30 uur over doet. Reken daarbij nog wat papierwerk aan de grens, inchecken in Beijing en je zult zo'n 33 tot 34 uur onderweg zijn. Het is ook iets die je heel goed moet plannen en tickets boek je best op voorhand. Wij zouden alvast een tussenstop voorzien, al is het maar om de lange treinreis te breken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen