menu

Rome bezienswaardigheden

Rome is de enige stad in de wereld die zoveel historische gebouwen en overblijfselen uit de oudheid heeft. De stad heeft altijd menig veroveraar aangetrokken en dat zie je vandaag de dag nog in de straten en aan de vele gebouwen die er zijn.,

Tijdens ons bezoek aan Rome hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden bezocht doch om de meer dan 300 monumenten, 250 kerken, 100 museums en talrijke andere attracties te zien zullen we toch meerdere keren terug moeten.

Colosseum
Het Colosseum was het bekendste gebouw van Rome tijdens het Romeinse rijk. In het gebouw was plaats voor meer dan 50000 toeschouwers die er keken naar ondermeer wedstrijden tussen gladiators en wilde dieren op leven en dood.

Vaticaanse Musea
De enorme gebouwen van het Vaticaan bevatten tal van schatten die door de eeuwen heen door de verschillende pauzen zijn verzameld. Hier tref je ook de Sixtijnse kapel aan, waar Michelangelo gedurende 4 jaar het plafond en de muren beschilderde met scènes uit Genesis.

Trevi fontein
De meest spectaculaire fontein van de stad. Gebouwd in de 18 de eeuw op een klein pleintje en die zowel overdag als ’s avonds massa’s toeristen trekt.

Pantheon
13 eeuwen lang was dit de grootste koepel ooit gebouwd. In 118 na Christus gaf keizer Hadrian de opdracht tot het bouwen van deze “tempel voor alle goden”. Een blik binnenin toont je pas de echte schoonheid en kracht van dit gebouw.

Sint Pieter Basiliek
Dit is de grootste kerk ter wereld en het middelpunt van het christendom. Het plafond van de koepel is deels geschilderd en ontworpen door Michelangelo en andere grote kunstenaars als Bernini en Giotto. Bij een bezoek wordt u overweldigd door de enorme rijkdom en praal.

Forum Romanum
Het hart van het oude Rome, het Forum Romanum, was ooit de plaats waar keizers tempels, stenen bogen en basilieken lieten bouwen. Vandaag de dag blijft daar niet meer zoveel van over doch met enige verbeelding zie je zo het oude Rome voor je geest verschijnen.

Thermen van Caracalla
De Thermen van Caracalla was het grootste badhuis ter wereld. Hier konden meer dan 1600 mensen tegelijkertijd een bad nemen en tot rust komen. Vandaag de dag is de ruïne nog zichtbaar.

Piazza di Spagna en Spaanse trappen
Dit is de populairste toeristische plaats in Rome. Waarschijnlijk niet zo zeer omwille van de Spaanse trappen die leiden naar de Trinita dei monti, een Franse kerk, doch wel omwille van de vele winkelmogelijkheden die er in de buurt zijn.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rome? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen