menu

Romantisch genieten langs de Main in Wertheim

Waar de Tauber uitmondt in de Main, tussen Würzburg en Frankfurt, ligt Wertheim, een middeleeuws Duits stadje waarvan het beeld bepaald wordt door een grote burcht boven de stad en vele rijkversierde vakwerkhuizen, smalle steegjes en pleintjes.

Ook de omgeving van Wertheim, in de uitgestrekte vakantieregio tussen Spessart en Odenwald, heeft veel te bieden: een pracht van een landschap, veel cultuur, geschiedenis, wijn en de Frankische gastvrijheid. Er valt dan ook van alles te ontdekken zoals ruïnes, rococokastelen; het Bronnbach-klooster, demonstraties glasblazen in het Glasmuseum en talloze culturele evenementen.

Zin in fietsen? De enige 5-sterrenfietsroutes van Duitsland, de ‘Main-route’ en de klassieker ‘Liebliches Taubertal liggen op jou te wachten.  Uiteraard zijn er ook tal van wandelroutes uitgetekend en wie bootje wil varen komt zeker aan zijn trekken op de Main. Maar je kan natuurlijk ook een wijnproeverij meemaken in de ‘Bocksbeutelkeller’ of gaan smullen in de glazen chocolademakerij van ‘Art of Chocolate’.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen