menu

Rode Fort Delhi

Met zijn rode stenen muren en wapperende Indiase vlag is het Rode Fort is het symbool bij uitstek van Delhi. Het complex dateert van de zeventiende eeuw (het werd voltooid in 1648) en werd gebouwd in opdracht van Shah Jahan, die naast het Rode Fort ook nog de opdrachtgever van onder andere de Taj Mahal en Jama Masjid was. Het Rode Fort is sinds enkele jaren deel van het UNESCO erfgoed.,

Het complex bestaat uit verschillende onderdelen. Diwan-i-Am is de plaats waar de koninklijke troon gevestigd was; hier werden de formele ontmoetingen met de koning gehouden.

Men kan er een prachtig gedecoreerde muur zien, met muurschilderingen die vermoedelijk door een Italiaanse kunstenaar werden gemaakt. Diwan-i-Khas is bekend voor de sculpturen in steen met bloemmotieven en de marmeren afwerking. Moti Masjid wordt vaak de Pearl Mosque genoemd; dit is een marmeren moskee die in 1659 toegevoegd werd aan het Rode Fort.

De architectuur van het Rode Fort bevat Indiase, Perzische en Europese elementen, waardoor het resultaat een unieke stijl is, die te zien is in de vele decoraties. Elke avond wordt een lichtspektakel georganiseerd. Deze duurt iets meer dan een uur en verhaalt van de belangrijkste gebeurtenissen en personen in de geschiedenis van Delhi.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen