menu

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park is een nationaal icoon van de Verenigde Staten en spreekt tot de verbeelding van elke avonturier. De skyline is er één om “U” tegen te zeggen en laat iemand met hoogtevrees bibberen op zijn benen.,

Er zijn meer dan 71 bergtoppen die boven de 12.000 voet uit steken en er is meer sneeuw dan dat men lief heeft. Voor wie het op zoek is naar toendra, hallucinant hoge bergtoppen en ijle lucht is hier aan het juiste adres.

De Rocky Mountains zijn een waar festijn om je wandelplezier op bot te vieren. Lile Mountain dat zich net buiten de hoofdingang van het park bevindt is daarbij zeker een aanrader. Deze berg is minder gevaarlijk dan de meeste routes en daarbij komt dat het ook minder druk bezocht wordt. Voor de iets meer ervaren “hikers” zijn er Longs Peak en The Diamond face, waarvan Longs Peak de bekendste en het moeilijkste te beklimmen is.

Voor wie op zoek is naar een kampeerplaats is Old Forest Inn Campsite een goede keuze door zijn goede ligging aan fabelachtig meertjes. De beste periode om dit park te bezoeken is in de winter, de drukte van de zomer is dan zo goed als verdwenen en men kan genieten van verse sneeuw die het geheel weer iets extra geeft.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen