menu

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland. Het wordt tevens genoemd als belangrijkste museum van het land, omdat het in meer dan 200 zalen de gehele geschiedenis van het land toont.,

Het Museum is gelegen aan het Museumplein, waar op Nederlandse feestdagen de grootste evenementen plaatsvinden. Denkt u bijvoorbeeld aan de viering van Koninginnendag op 30 april van elk jaar. Op dit moment wordt het museum gedigitaliseerd, zodat alle kunst tot ver in de toekomst goed bewaard kan blijven.

Het Rijksmuseum bestaat al vanaf 1854. Onlangs werd het museum verbouwd en kwamen er nog eens 17 zalen bij. Het gebouw is gebouwd in Gotische stijl met renaissance elementen. De bekendste werken van het museum zijn onder meer de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, Kindermoord ter Bethlemen van Cornelis van Haarlem en de burgemeester van Delft van Jan Steen. Allen grootmeesters in de kunst in hun tijd.

Een bezoek aan het Rijksmuseum is niet te versmaden voor een ieder met een brede interesse in kunst in historie, en ook voor kinderen is er gewoon te zien en te beleven. De mogelijkheden tot rondleidingen en gidsen zijn oneindig en het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen