menu

Resort in de jungle – Kanchanaburi

Kanchanaburi stad is op slechts 130 km ten westen van Bangkok gelegen. De gelijknamige provincie Kanchanaburi is bekend om haar buitengewoon mooie landschappen. De stad ligt aan de rivier Kwai met de beroemde "Bridge over the River Kwai".,

Op één van onze eerste uitstappen gaan we de brug bezoeken. Wat een toeristisch gedoe. Een hoop toeristen, kraampjes en een brug die grotendeels herbouwd is. Mits een kleine bijdrage kan je een ritje over de brug maken. Wij hebben er genoeg aan om er eens over te lopen en houden het daar al vlug voor bekeken.

We gaan op zoek naar het resort dat we geboekt hebben vanuit België. Het ligt midden in de jungle en is moeilijk te vinden. Ook Ning, het Thaise meisje weet het niet blindelings te vinden. Het resort zelf bleek wel een echt resort te zijn, eentje dat zijn naam waard is. Een schitterend zwembad aan de river kwai en mooie hutjes. Wat wil een mens nog meer na een zweterige en stofferige pick-up rit !

Stroomopwaarts vind je verspreid talrijke grotten, watervallen en prachtige tropische regenwouden waar talloze films zijn opgenomen. We verblijven er enkele dagen en bezoeken er enkele bezienswaardigheden; de Hell Fire Pass, de Tempel van de Drijvende Non, de grottempel van de Gouden Draak.

Een van onze mooiste uitstappen is naar Chalerm Rattanakosin Nationaal Park. Na een lange en stevige wandeling door het regenwoud kom je uiteindelijk uit bij een indrukwekkende grot, Tham Tahn Lod. Aan het eind van de grot bevindt zich een tempel, een surrealistische gewaarwording !

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen