menu

Rembrandthuis Amsterdam

‘Rembrandt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 of 1607 [1] – Amsterdam, 4 oktober 1669) was een Nederlands kunstschilder. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Hollandse meesters van de 17e eeuw, samen met Johannes Vermeer.,

Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Zijn werk behoort tot de Barok en is beïnvloed door het Caravaggisme.

Zijn opmerkelijke beheersing van het spel met licht en donker, waarbij hij vaak scherpe contrasten (clair-obscur) neerzette om zo de toeschouwer de voorstelling binnen te leiden, leidde tot levendige scènes vol dramatiek.’ Dit is de beschrijving van Rembrandt van Rijn in de encyclopedie.

Het behoeft verder geen uitleg dat hij een van de belangrijkste schilders uit de geschiedenis is, en Amsterdam is er erg trots op dat hij uit die stad kwam. In Amsterdam vindt u dan ook het Rembrandthuis, in de Jodenbreestraat in het centrum.

Dit is het huis waarin hij jaren heeft gewoond. Het is een chique huis, en deze sfeer is ook bewaard gebleven. Het huis dateert uit begin zeventiende eeuw. In het huis kunt u het werk van Rembrandt bekijken, luisteren naar verhalen over zijn leven, en bekijken hoe de schilder in die tijd heeft gewoond.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen