menu

Een relaxte vakantie in de Vulkaan Eifel?

Het uitgestrekte natuurgebied aan de oostkant van België sluit direct aan aan de Vulkaan Eifel. Dit bijzondere natuurgebied in Duitsland biedt veel meer dan de bekende plaatsen Monschau en Cochem.

© Reisfanaten.be

© Reisfanaten.be

 

Freizeitpark

Zo vind u op het Freizeitpark Vulkan Eifel leuk ingerichte vakantiehuisjes, waar het met een gezin comfortabel vertoeven is. Het park op zich biedt, met name ook voor kinderen, heel wat aan vertier. Zo is er een wat vreemd aandoende golfbaan, waar u discgolf kunt spelen, wat een tussenvorm is tussen frisbee en golf. Veel rennen, lachen en soms even teleurstelling op één oppervlak. De Vulkaanschuur biedt ruimte om even te zitten, iets te drinken of te eten. En wie de kids een echt onvergetelijke week aan wil bieden, kiest voor de echte Indianen Tipi’s. Wie wil niet in een echte Tipi slapen, rondom kunnen spelen en genieten van de prachtige natuur?

Eifel

De Eifel heeft als natuurpark het nodige te bieden. In Hellenthal kunt u de roofvogelshow, die bij het dierenpark hoort, beleven. Soms zelfs letterlijk, als er zo’n prachtige vogel op uw arm gezet wordt. In Maria Laach kunt u de oude abdij met bijbehorende kerk bezoeken. U kunt naar een van de oude vulkaanmeren, de maren, rijden om tijdens een wandeling op de oude vulkaan te genieten van de omgeving. Of wat denkt u van de oudste stad van Duitsland, Trier met zijn Romeinse kenmerken, zoals de Porta Nigra. Voor de kinderen is er het Dinosauriërpark die Teufelschlucht ( de vallei van de duivel!). Iedere dag is er weer iets nieuws te beleven.

Weekendje weg?

Uiteraard is een weekendje weg ook een mogelijkheid. Bijvoorbeeld in de periode dat de druivenoogst wordt binnengehaald en er in de dorpen en stadjes feesten worden gevierd. Genieten van de lekkere, frisse, wijnen die de Eifel zo kenmerken. Mocht u liever een pintje nemen, dan staat het bekende Eifeler Bitburg voor u klaar. Even, dichtbij huis, een paar dagen ontspannen is derhalve geen probleem. Het Freizeitpark Vulkan Eifel zorgt voor de huisvesting, waar u ’s avonds als groep samen kunt koken, eten en van een drankje genieten. Of, waar u gebruik maakt van de aanwezige mogelijkheden om niet zelf te hoeven koken.

Faciliteiten

Het park biedt u de kans om met eigen tent, caravan of camper aan te reizen. Om een Tipi of vakantiehuisje te huren. Of om, gewoon, een dagje vertier te nemen. Er is een kinderboerderij, u kunt tafeltennis spelen, tafelvoetbal of biljarten. Voor hen die overnachten, maar geen zin hebben om zo vroeg in de morgen al actief te worden, biedt men, voor groepen vanaf 10 personen, een ontbijtservice aan. Stelt u zich eens voor dat de jeugd wakker gemaakt wordt voor een ontbijt Winnetou of Kleine Beer. Mocht dit bij u het idee doen ontstaan dat het iets is voor een schoolreis, dan kunt u gerust contact opnemen, want ja, ook dat is mogelijk. Eigenlijk biedt het Freizeitpark Vulkan Eifel voor ieder ‘kind’, jong en oud, een geweldige omgeving voor een leuke vakantie.

Gegevens

Jöckel Gastronomie GmbH
Stephan Jöckel
Zum See 5
36399 Nieder-Moos
Telefoon: +49 (0) 66 44 – 91 99 35
Telefoon: +49 (0) 66 44 – 34 3
Telefax: +49 (0) 66 44 – 18 86
Email: info@freizeitpark-vulkan.de
Website: www.freizeitpark-vulkan.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen