menu

Reken af met de afleiding van je telefoon met deze tips

Als je denkt aan must-have spullen die je mee neemt voor je vakantie dan denk je al gauw aan je iPhone. Logisch ook want een smartphone is reuze handig tijdens je vakantie. Maar net als in het doorgaands leven kan een iPhone ook voor de nodige afleidingen zorgen. Afleidingen die je waarschijnlijk niet wilt als je op vakantie bent en van je omgeving wilt genieten.

Natuurlijk is het logisch als je een iPhone 8 of zelfs SE 2020 hebt, dat je die overal mee naar toeneemt. De scherpe camera van de iPhone en prachtige kwaliteit van de foto’s maken het de ideale keuze om snel even wat plaatjes te schieten. Maar het blijft natuurlijk een smartphone met meerdere opties dan alleen foto’s maken, en al deze extra opties komen met de nodige afleiding.

Reken af met de afleiding van je telefoon met deze tips

© Pixabay.com

Geen afleiding meer van je iPhone

We hadden het al eventjes over de camera maar natuurlijk ook de prachtige functies zoals Google maps zijn onmisbaar in deze tijd. Het zoeken naar de lekkerste lokale restaurantjes is uiterst handig, maar ook als je de taal niet spreekt of er een noodgeval is.

Ondanks dat veel mensen 5 dagen of langer op vakantie gaan ben je altijd maar beperkt op je vakantielocatie. Het doel van je vakantie is om te genieten van je omgeving en gezelschap en even te ontsnappen van je dagen op kantoor, of in deze tijd je zelfgemaakte kantoor thuis.

Krijg opnieuw focus met Apps

We hebben het al een aantal keren over het minder gebruiken van je telefoon dus deze tip lijkt misschien een beetje tegenstrijdig. Maar er zijn een aantal verschillende apps die ervoor zorgen dat je telefoon geen afleiding meer is voor een bepaalde periode. De app waar we het hier over gaan hebben het Forest. Deze app is verkozen tot beste app in zowel 2018 als 2019 en heeft de toppositie als productiviteits App in meer dan 136 landen.

Het idee achter Forest is simpel. Je kiest een tijdsperiode die je niet achter je iPhone wilt zitten, bijvoorbeeld 30 minuten of misschien zelfs een uur. Dan kies je een type boom en terwijl jij je telefoon niet gebruikt zal de boom blijven groeien. Maak je wel gebruik van je telefoon binnen deze tijdsperiode dan raak je al je voortgang kwijt en begin je weer van voren af aan. In het overzichtsscherm zie je alle bomen mooi visueel weergegeven en kun je zien hoeveel tijd jij je iPhone al links hebt laten liggen.

Handig om je schermtijd in te korten

Maar waarom een App downloaden als je ook gewoon bepaalde apps kan verwijderen? Krijg je veel meldingen van Twitter of zit je vaak filmpjes te kijken op YouTube? Weg met die apps!

Mocht je het teveel gedoe vinden om voor elke vakantie je apps te verwijderen dan kun je er ook voor kiezen om een limiet in te stellen. Zo kun je deze apps maar voor een gelimiteerde tijd per dag of week bekijken.

  1. In je iPhone ga je naar de instellingen-app en tik je vervolgens op ‘Schermtijd’;
  2. Vervolgens tik je op ‘App-limieten’;
  3. Tik hierna op ‘Voeg limiet toe’;
  4. Je kunt nu per app categorie een limiet toevoegen of voor alles;
  5. Door middel van het pijltje achter de categorie kun je zien welke apps hier allemaal onder vallen;
  6. Als laatste stap voeg je een tijdslimiet toe. Dit kun je per dag of per week instellen.

Met geen notificaties, ook geen afleiding

Het beperken van je schermtijd zal niet heel veel nut hebben als je de notificaties niet kunt weerstaan. Als je je iPhone voelt trillen dan wil je uiteraard even kijken waardoor dit komt. Of het nu belangrijk is of niet, de afleiding is wel aanwezig om jezelf toch weer in die telefoon te gooien.

De oplossing hiervan is net zo simpel als het beperken van je schermtijd. Dat is namelijk het uitzetten van je notificaties.

  1. In je iPhone ga je naar de instellingen-app en klik je op ‘berichtgeving’;
  2. Vervolgens kies je de applicatie waarvan je de notificaties wilt uitzetten;
  3. Bij deze applicatie kies je de optie ‘Sta berichtgeving toe’ en zorg je ervoor dat deze uit staat;

Vanaf dat moment zul je geen notificaties meer ontvangen van de door jouw gekozen applicaties. Dit is zeker aan te raden bij berichten-apps zoals Twitter of andere social media die je niet nodig hebt tijdens je vakantie.

Verstop je apps in een beveiligde map

Heb jij ook wel eens van die apps die je opent, weer sluit om deze vervolgens weer te openen? Misschien niet erg als je thuis bent en toch niks beters te doen hebt, maar op vakantie is die extra afleiding echt niet nodig. Ook apps waarbij je eindeloos kunt scrollen zoals Twitter en Facebook zijn overbodig op je vakantie. Of misschien heb je wel je werkmail gekoppeld op je telefoon waardoor toch net die ene e-mail voorbij ziet komen waar toch wel even op wilt reageren. Naast je schermtijd beperken en de je notificaties uitzetten is het ook mogelijk om je apps in een beveiligde map te zetten. Deze apps zijn dan alleen te openen nadat je een wachtwoord in hebt gevuld. Dit klinkt misschien als veel werk, maar dat is nou precies de bedoeling! Al die extra stappen die nodig zijn om een app te openen zorgen er hopelijk voor dat je wel twee keer nadenkt.

Extra tip voor mogelijk nog meer vakantieplezier

In dit artikel hebben we de iPhone vanwege zijn camera kwaliteit gekozen. Maar het is uiteraard ook mogelijk om dezelfde opties toe te passen bij een android of andere smartphones. Omdat een vakantie sowieso al niet goedkoop is willen we een tip geven die je mogelijk kan helpen om wat geld te besparen. In de laatste jaren is het namelijk steeds populairder geworden om voornamelijk Apple producten als refurbished aan te schaffen. Een refurbished iPhone is zoveel meer dan een tweedehands product. Dit namelijk omdat hij gecontroleerd, gerepareerd en schoongemaakt wordt door experts. Daarnaast ontvang je ook nog eens drie jaar garantie! De grootste reden is het grote verschil in prijs. Kijk maar naar de iPhone 12, deze heb je voor €912! Terwijl de iPhone 8, waar we het al eerder over hadden, je al refurbished kunt krijgen vanaf €239. Dat zijn een hoop extra euro’s die je bij je vakantie kunt leggen. Bij een website zoals refurbished.be kun je een groot aanbod aan refurbished Apple producten vinden. Denk bijvoorbeeld aan refurbished iPads of Macbooks. Door zo slim te besparen kun je dit geld weer gebruiken om nog meer plezier te halen uit je vakantie.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen