menu

Reizen met je elektrische fiets

Elektrisch fietsen wordt steeds populairder. Dat betekent dat het ook meer gebruikt gaat worden voor reizen. Je kunt heel wat mooie plaatsen ontdekken als je gaat fietsen naar je plaats van bestemming. Een fietskaart kopen kan een oplossing zijn om je reis zo goed mogelijk te beginnen. Waar moet je nog meer aan denken als je op reis gaat met je elektrische fiets? In dit artikel gaan we naar 3 tips kijken die je goed kunnen voorbereiden op zo een reis.

Tip 1: let op het verkeer van je bestemming

Je hebt niet alleen een fietskaart van Bibliotrek.be nodig. Je moet ook letten op het verkeer van je bestemming. Doordat de meeste automobilisten een fiets zien, denken ze dat ze je goed kunnen inschatten. Ze zijn immers een bepaalde snelheid bij een fietser gewend. Helaas voor de automobilist zijn elektrische fietsers wat moeilijker in te schatten, omdat ze soms niet op de hoogte zijn van de snelheid. Dit betekent dat er een gevaarlijke situatie kan komen op het moment dat je met een auto kruist. Wees dus extra op je hoede als het gaat om je snelheid wanneer je een automobilist tegenkomt.

Tip 2: gebruik de instellingen op je fiets

Verdiep je goed in de handleiding van je (nieuwe) elektrische fiets om zo goed mogelijk op je vakantiebestemming aan te komen. Soms komt het namelijk voor dat mensen niet weten dat er een ‘eco’ stand is of dat je de fiets harder kunt laten gaan als je een berg op gaat. Dit is natuurlijk zonde van de energie, vooral als je een verre fietstocht gaat maken naar een ander land. Hier kun je ook te maken krijgen met heuvelachtig of bergachtig gebied.

© Pexels.com

Tip 3: denk aan het aantal kilometers

Vooral als je een lange fietstocht gaat maken is het belangrijk dat je je fiets goed laat controleren. Je reis naar je bestemming kunnen veel verschillende gebieden omvatten als je een lange reis gaat maken. Denk aan de keien in België, uitgestrekte landschappen in Frankrijk en temperaturen in Spanje die allemaal effect hebben op je fiets.  Bovenal: geniet van je reis en van je vakantie. De fiets is een prachtig middel om je vakantie op een waardige manier te vieren.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen