menu

Reizen met een mondkapje in België

Of je nu even naar de supermarkt gaat, met het gezin naar de Ardennen gaat of juist vakantie viert aan de kust, in alle gevallen wil je goed voorbereid op pad gaan. Maar wat zijn nu precies de regels rondom het dragen van mondkapjes in België? Met hoeveel mensen mag je nu precies samen zijn en op welke plekken is het nu precies verplicht om een mondkapje op te hebben? Je lees het in dit artikel.

Je mag door het hele land reizen met het hele gezin

Ga je met de auto weg, dan mag je in principe overal met de het hele gezin reizen. Stap je bij vreemden in de auto mag alleen als je een mondkapje draagt. Probeer er echter op te letten dat je zoveel mogelijk alleen met je gezin samen op pad gaat en voorkom dat je drukke en toeristische plekken bezoekt, waar het COVID-virus zich sneller kan verspreiden. Hierdoor weet je zeker dat jij degene bent die de kans op een nieuwe lockdown zoveel mogelijk kunt beperken.

Reizen met een mondkapje in België

© Pixabay.com

Wanneer is het nu precies verplicht om een mondkapje op te hebben in België?

Het dragen van een mondkapje in België is verplicht voor iedereen boven de 12 jaar die openbare plekken gaat bezoeken. Denk hierbij aan bibliotheken, winkelcentra, winkels, bioscopen, musea en gebedshuizen. Maar ook in het openbaar vervoer, op luchthavens en op andere plekken waar afstand houden onmogelijk is, is het verplicht om een mondkapje op te hebben. Zijn dit plekken waar je niet verplicht hoeft te komen? Kies er dan uiteraard voor om deze plekken waar dit kan te vermijden.

Voorkom dat je anderen een hand geeft

In het begin van het COVID-tijdperk kon het wat onwennig zijn, maar vandaag de dag zijn we niets anders meer gewend. Ook nu is nog steeds van toepassing dat het geven van handen verboden is, aangezien dit een van de grootste bronnen is waardoor het virus zich kan verspreiden. Met het gezin kun je in principe waar dan ook in het land reizen. Kom je samen met een groep vrienden, dan mag deze groep uit maximaal 15 personen bestaan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen