menu

Reizen met de trein door Europa: stap niet op zonder deze tips

Ervoor gekozen om je volgende avontuur te beleven met de trein? Slim idee! Je geniet van adembenemende uitzichten zonder je zorgen te hoeven maken over files, parkeerplek of een lege benzinetank. Bovendien is de trein een stuk sneller: het treinnetwerk in Europa zit goed in elkaar. Jij hoeft enkel nog je bestemmingen uit te kiezen, je koffer te pakken en je tickets te kopen. Vergeet je nekkussen niet voor wat rust en vertrek niet zonder het lezen van de volgende tips. 

© Pexels.com

  1. Neem je fiets mee 

De trein is de ideale gelegenheid om je fiets mee te nemen op reis. Alsof het vervoermiddel je niet al voldoende vrijheid geeft, rijd je zo op je bestemming makkelijk van het ene punt naar het andere. Op die manier zie je op korte tijd heel wat, want het is een stuk sneller dan alles te voet te bezichtigen. 

  1. Bezoek de minder populaire bestemmingen 

Op TikTok scrol je al snel door de bestemmingen die volgens gebruikers aesthetic genoeg zijn en je zogezegd moét gezien hebben. Maar mispak je hier niet aan, want het gevolg hiervan zijn overbevolkte plaatsen met grote groepen toeristen. En dat gecombineerd met temperaturen boven de 30 graden, is alles behalve ‘aesthetic’ en aangenaam. Het kan daarom een goed idee zijn om te reizen naar onbekende bestemmingen. Wedden dat deze minstens even indrukwekkend zijn? 

  1. Reis in de herfst 

In de zomer is het erg verleidelijk om een vlucht te boeken naar een tropisch eiland, maar kan je dit vermijden? Twijfel dan niet, want dit is het drukste seizoen vergeleken met andere periodes in het jaar. Te veel toeristen zijn dan ook allesbehalve aangenaam, al zeker niet wanneer de temperaturen stijgen tot boven de 35 graden. Dit soort struggles vermijd je dus makkelijk in de herfst.  

  1. Houdt een reisdagboek bij 

Reizen met de trein betekent ook het hebben van veel tijd. Wanneer je op weg bent naar je volgende verblijf, kan je die tijd opvullen door te schrijven in je reisdagboek. Houd hierin al je spannende ervaringen bij en ook hoe je je voelde of wat je dacht. Indien mogelijk kan je er zelfs enkele polaroids bijplakken. Je zal jezelf na het avontuur alvast enorm dankbaar zijn dat je het op die manier een klein beetje opnieuw kan beleven. 

  1. Durf onbekenden aan te spreken 

Je zal wellicht wel vaker botsen op moeilijkheden waarop je je niet voorzien had. Misschien weet je even niet op welk perron je moet zijn of wat de vertrektijd is van een bepaalde trein? In dat geval kunnen onbekenden je zeker verder helpen, mits je ze durft aan te spreken. Zet je angst dus even opzij en tik iemand vriendelijk op zijn schouder. In het beste geval heb je er een kennis of vriend bij.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen