menu

Reisverhaal China

Wat de kers op de taart had moeten worden van onze Aziëreizen is eigenlijk een beetje uitgedraaid op een kleine ontgoocheling. We wilden onze rondreizen door Azië afsluiten met een rondreis door China, maar er waren een paar dingen die onze reis niet altijd even leuk maakte.

Heel lange afstanden, een moordend verkeer, rochelende Chinezen en soms wat ontgoochelende bezienswaardigheden lagen aan de basis hiervan. Wij hadden van China meer verwacht. Het hoogtepunt van deze reis is wel Beijing en daar zien ze ons zeker nog terug.

china

Welkom in China

Vanuit de lucht hadden we al gezien dat Beijing een grote stad is. De eerste indrukken zijn dat het een vrij moderne stad is met grote flatgebouwen …
» Welkom in China

Gegroet Mao

Samen met honderden Chinezen wachten we in een lange rij om een bezoek te brengen aan het Mausoleum van Mao Zedong op het Tian’anmenplein.
» Gegroet Mao

Peking Eend

Het Zomerpaleis was het buitenverblijf van de keizer. Daar waar de Verboden Stad groot, maar eerder sober is, is het Zomerpaleis rijkelijk versierd.
» Peking Eend

Alleen op de muur

Via het hotel hebben we een uitstap geboekt naar de muur en de Ming-graven. Dit wordt een van de hoogtepunten van onze reis.
» Alleen op de muur

De tempel van de hemel

We moeten met de taxi terug een gigantische verkeerschaos doorstaan om de Tempel van de Hemel te bereiken. Onze chauffeur blijft koelbloedig …
» De tempel van de hemel

Xian

We starten in Xian met de Grote Wilde Gans-pagode. Vandaar gaat het naar de klokkentoren en de mosl

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen