menu

Reisverhaal Ardeche

Het hoofddoel van deze vakantie is eigenlijk de Côte d’ Azur. Vermits de trip ons iets te ver is om in één dag af te leggen, maken we een tussenstop in de Ardèche. We slaan onze tent voor drie nachten op in Ruoms, op een 3-sterren camping met zwembad.

De Ardèche is vooral gekend voor zijn gelijknamige rivier die loopt in de vallei en omgeven is door één van de meest adembenemende canyons in Frankrijk. Je kunt de gorges verkennen per kano of via de vele wandelingen die zijn uitgezet langsheen de rivier.

Ook met de wagen kan je de canyon bezichtigen en af en toe een stop maken op één van de vele uitkijkpunten. De Ardèche telt tal van kastelen, pittoreske dorpjes, historische grotten en bekende wijngaarden.

Redenen genoeg dus om deze streek in Frankrijk een kort bezoek te brengen. We zetten onze tent op in de buurt van Vallon Pont d’Arc en starten er onze vakantie.

 

 

Ruoms ligt in het zuiden van de Ardèche, dichtbij het gezellige stadje Vallon Pont d’ Arc, de gorges en de natuurlijke brug Pont d’ Arc. Het is half juni en al lekker warm. Op de camping is het rustig en bij ruim 30° is het zwembad een verademing.

Gorges de l’Ardeche

We bezoeken de Gorges de l’Ardeche. Via een 32 km lange toeristische route, die start in Vallon Pont d’Arc krijgen we zicht op dit natuurwonder.
» Gorges de l’Ardeche

Palais Idéal du Facteur Cheval

Een prentkaartje 20 jaar geleden zorgt er voor dat we afslaan naar het dorpje Hauterives, waar een postbode zijn eigen paleis gebouwd heeft.

Tijdens de Franse les leerden we over het levensverhaal van de postbode die op zijn ronde stenen verzamelde en daar later een paleis mee bouwde. Zonder te reizen was hij een man van de wereld, door de vele tijdschriften die hij las. Zonder het wellicht zelf te beseffen, behoort zijn werk tot de naïeve architectuur. Het bevat elementen uit de Bijbel en het Hindoeïsme, grillige figuren, spreuken en eigen filosofische uitspraken.

Na het ophalen van nog enkele jeugdherinneringen gaan we terug op weg. Nu trekken we door tot de Côte d’ Azur, het hoofddoel van onze reis.

Het is niet echt bij de deur waar wij verblijven, maar voor het vervullen van een tienerdroom heb je iets over. Het is geen groot paleis, maar het spreekt al ruim 20 jaar tot Veerle haar verbeelding.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen