menu

Reisverhaal Alpe d’Huez

Een weekje Alpe d’Huez, daar valt heel wat over te schrijven. Naast een dagelijks reisverhaal met de beklommen cols, vind je ook een korte beschrijving van de cols, de stijgingspercentages en nabijgelegen cols.

alpe d'huez reisverhaal

De eerste keer Alpe d’Huez oprijden

Camping “A La Rencontre du Soleil” in Bourg d’Oisans werd onze uitvalsbasis. Gelegen vlakbij de tijdsopname, aan de voet van Alpe d’Huez.
» Kennismaking met de beklimming van Alpe d’Huez

De koninginnerit rond Alpe d’Huez

Beklimming van de Lautaret en de Galibier is samen goed voor bijna 45 kilometer. Maar ook 45 kilometer lang terug naar beneden.
» Koninginnerit naar de Galibier

 

Afzien op de Glandon en Croix de Fer

Mijn recuperatievermogen is niet hetzelfde als die van Armstrong of Pantani merkte ik al vlug toen we aanzetten richting Glandon en Croix de Fer.
» Afzien op de Croix de Fer en de Glandon

Naar Les Deux Alpes fietsen

Een stevige rit gepland met in de voormiddag een tweede keer de beklimming van Alpe d’Huez en in de namiddag Les Deux Alpes.
» Les Deux Alpes en Alpe d’Huez

Afsluitende rit Col d’Ornon

Voor velen de klassieke afsluiter of starter voor een fietsvakantie rondom Alpe d’Huez. De minst zware van de hele serie: Col d’Ornon.
» Afsluitende rit naar de Col d’Ornon ,

Het zal weinigen gegeven zijn om 3 maanden nadat ze een koersfiets hebben aangeschaft reeds Alpe d’Huez te mogen en kunnen oprijden. Op het moment van vertrek had ik slechts 500 km in de benen, nog maar juist de goede positie op de fiets gevonden en nooit gedacht dat ik het karakter had om bergen te verzetten. Toch is het gelukt.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen