menu

Redwood National Park

Aan de kust van Noord-Californië vindt je naast steile klippen, lagunes en prachtige stranden Redwood National Park. Het park is bekend om zijn kolossale Coastal Redwoods, wat de grootste en meest imposante bomen ter wereld zijn. Deze bomen stonden 160 miljoen jaren ook al op onze aardbol te pronken tussen de legendarische dinosauriërs.,

Naar Redwood kom je voor een stevig wandeling en het ontdekken van fauna en flora. Vooral Redwood Creek Trail is een aanrader en zal het park in al zijn glorie aan u voorschotelen. Voeg daarbij de lage mist die bij ochtendstond in het woud hangt en je waant je meteen in de meest sacrale plek op aarde.

Naast bomen en planten vindt een mens er ook nog dieren zoals pelikanen, herten, wasberen, visarenden en op de kust vindt men zelfs walvissen. Wat dieren betreft is het misschien goed te vermelden dat er ook zwarte beren in het park aanwezig zijn, wat wil zeggen dat je maar beter je voedsel op een veilige plaats kan verbergen.

Naast wandelen kan je het woud per fiets ontdekken, zo zal men enkele speciale voorziene trajecten langs de kust vinden. Een andere mogelijkheid om Redwood National Park te ontdekken is per kayak op de Klamath rivier waarbij men al peddelend kan genieten van het prachtige uitzicht.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen