menu

Rattentempel Karni Mata Bikaner

Karni Mata heeft zijn bijnaam als 'Rattentempel' zeker niet gekomen: de reden waarom deze tempel zo vaak bezocht wordt is namelijk dat men er zoveel ratten kan zien.,

Zo'n 20.000 ratten wonen en worden beschermd in deze tempel, en ze worden gevoed door de Depavats families. Ze krijgen onder andere granen en kokosnootschaal te eten, en het water dat ze drinken is heilig water.

De legende rond deze tempel is dat Karni Mata, een incarnatie van de god Durga, aan Yoma, een god van de dood, vroeg om de zoon van een rouwende verhalenverteller opnieuw tot leven te wekken. Wanneer Yoma dat weigerde, veranderde Karni Mata de zoon van de rouwende vader en alle andere verhalenvertellers in ratten die onder haar bescherming kwamen te staan.

Het wordt als voorspoedig beschouwd als een rat over je voet loopt of als je een albino rat ziet. De beste tijdstippen om de ratten te zien is 's nachts en net voor zonsopgang; tijdens deze ogenblikken zijn de ratten het meest actief. Er zijn geen gevallen bekend van mensen die ziektes overgekregen hebben van de ratten, maar onder de ratten zelf heerst er soms wel een epidemie die de populatie heel wat uitdunt.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen