menu

Rashtrapati Bhawan Delhi

Rashtrapati Bhawan is de officiële residentie van de Indiase president (de huidige Indiase president is Pratibha Patil). Het behoort tot de bekendste bezienswaardigheden van Delhi. Men heeft wel een vergunning nodig om Rashtrapati Bhawan te mogen betreden.,

Rashtrapati Bhawan werd in 1911 ontworpen door Sir Edwin Luytens, een Brits architect, tijdens de periode dat India een Britse kolonie was. Vele andere gebouwen en monumenten in de buurt van de presidentiële residentie werden ook door hem ontworpen.

Rashtrapati Bhawan bestaat uit vijf onderdelen, waarvan slechts sommige toegankelijk zijn. Er zijn talrijke binnenplaatsen. De koepel, die precies in het midden van het complex is, heeft een mix van Indiase en Britse stijlelementen. Ook de rest van het complex heeft zowel Indiase als Britse elementen. De Durbar Hal staat bekend voor het gekleurde marmer en de minder frivole decoraties. Hier worden ook de meeste ceremonies georganiseerd.

Er is bij het gebouw ook een Mughal tuin, die elke lente van februari toegankelijk is voor het publiek (hiervoor heeft men geen vergunning nodig). Men kan er talrijke soorten bloemen en andere planten zien.

De bussen rijden niet tot bij Rashtrapati Bhawan, maar men kan makkelijk een taxi of een rikshaw nemen om ter plaatse te raken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen