menu

Ranakpur Jain Tempel

De Jain Tempel is het absolute hoogtepunt van een bezoek aan de stad Ranakpur. Deze tempel is de grootste Jain tempel van India, en is één van de vijf heilige plaatsen in India van de aanhangers van het jaïnisme; daarom is de rol van deze tempel zeer belangrijk voor deze religie.,

De Ranakpur Jain Tempel werd tussen het einde van de veertiende eeuw en het midden van de vijftiende eeuw gebouwd in opdracht van Rana Kumbha. Eigenlijk is het een complex van verschillende kleinere tempels, maar de belangrijkste is Chamukha Tempel. Ook enkele minder grote tempels in het complex zijn echter zeker het bezoeken waard.

Alle tempels van het jaïnisme zijn rijkelijk versierd, maar de Jain Tempel van Ranakpur is in vergelijking van de andere tempels nog meer indrukwekkend en majestueus. De prachtige omgeving van Ranakpur draagt ook nog eens bij aan de schoonheid van de Jain Tempel.

Het voornaamste bouwelement is de kenmerkende witte marmer. De tempel heeft zo'n 1444 pilaren, waarvan er niet twee hetzelfde uitzien: alle pilaren zijn voorzien van unieke steensculpturen. Men kan er ook hoogreliëfs van allerlei Indische mythes terugvinden.

Op verschillende tijdstippen van de dag krijgt de tempel door het spel van het licht een andere kleur.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen