menu

Qutab Minar Delhi

Qutab Minar is een veelbezochte bezienswaardigheid. Dit bouwwerk behoort tot de grootste stenen torens ter wereld. Qutab Minar is sinds 1993 deel van het Unesco erfgoed.,

De bouw van Qutab Minar werd in het begin van de dertiende eeuw afgerond. Er is wat onenigheid over waarom deze gebouwd werd, maar men gaat er tegenwoordig van uit dat de toren gebouwd werd in ere van of in opdracht van de eerste sultan van Delhi, hoewel dit nog steeds niet met zekerheid bevestigd kan worden.

De toren is meer dan 72 meter hoog. Hoewel Qutab Minar enkele kilometers ten zuiden van het centrum van Delhi ligt, kan deze vanuit de meeste plaatsen in Delhi gezien worden. Vroeger diende de toren als uitkijkpost, maar nu kan men de 378 treden die naar de top leiden beklimmen en genieten van een zeer mooi uitzicht over de stad en omliggende regio.

Qutab Minar is gebouwd in rode zandsteen. De kleur en de grootte van het monument zorgen er daardoor voor dat het een zeer opvallende en opmerkelijke bezienswaardigheid is. De architectuur van Qutab Minar, die een typisch voorbeeld is van Mughal architectuur, vertoont sculturen en rondom de hele toren zijn er inscripties in de steen gekerfd.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen