menu

Quartier Latin Parijs

Een van de levendigste en hipste wijken van Parijs is ongetwijfeld het Quartier Latin. In deze wilde heksenketel troepen al eeuwenlang alle studenten samen. In het hartje van de wijk ligt dan ook de grote en prestigieuze universiteit Sorbonne.,

De vele studenten die deze universiteit met zich meebracht zorgde voor de naam van deze wijk. De meeste studenten spraken Latijn, vandaar het Quartier Latin. Ook de de Académie des Beaux Arts ligt in deze wijk.

Het Quartier Latin is niet alleen een studentikoze wijk waar de relatief arme, maar inventieve, studenten samenhokken, maar ook ander volk heeft hier zijn plekje gevonden: kunstenaars, muzikanten, schrijvers en ander artistiek volk dat profiteert en inspiratie haalt uit de levendige sfeer die hier hangt. Gevolg daarvan zijn de vele originele, hippe boetiekjes, goedkope en gezellige restaurantjes. De meeste vind je op de Boulevard Mouffetard.

In de bistro’s en cafés kun je aan de toog dag en nacht en tussen pot en pint discussiëren met de Parijse denkers. Vroegere bekende bewoners waren de Franse filosoof en schrijver Sartre, de feministische schrijfster Simone de Beauvoir en de nobelprijswinnende journalist Camus.

Het bekendste en mooiste pleintje in het Quartier Latin is de Place St-Michel. In het midden staat een fontein met daarop Sint-Michael die een draak doodt.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen