menu

Pure gezinsvakantie aan de veelzijdige Noord-Franse kust

Ben je op zoek naar een fijne vakantiebestemming voor het hele gezin? Overweeg dan zeker Noord-Frankrijk eens. Deze regio is ontzettend veelzijdig en je zult je er zeker niet vervelen. Vooral de Opaalkust herbergt een schat aan natuur, geschiedenis en gezellige plaatsjes. Ook met kinderen kun je hier heerlijk vakantie vieren. Huur een mooi gelegen vakantiehuisje en ga samen op ontdekkingsreis door deze schitterende regio.

Pure gezinsvakantie aan de veelzijdige Noord-Franse kust

© Pixabay.com

De beroemde krijtrotsen van de Opaalkust

Als je op vakantie bent in Noord-Frankrijk is de Opaalkust een echte aanrader. Kenmerkend voor dit gebied zijn de indrukwekkende krijtrotsen. Breng een bezoekje aan Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez en verwonder je over de schitterende natuur. Wandel over de kliffen en rust even uit op het strand. De kinderen kunnen lekker spelen terwijl jullie even bijkomen en genieten van het uitzicht. Vanaf Cap Blanc-Nez kun je op een heldere dag Engeland zelfs zien liggen! Houden jullie van een stevige wandeling? Dan kun je ook van Cap Blanc-Nez naar Cap Gris-Nez wandelen. Het is een wandeling van 22 kilometer, maar de uitzichten vanaf de kapen zijn de moeite meer dan waard.

Boulogne-sur-Mer: een gezellig historisch stadje

Hebben jullie even genoeg van al die schitterende natuur? Breng dan tijdens je vakantie in Noord-Frankrijk een bezoek aan het historische plaatsje Boulogne-sur-Mer. Dit stadje bestaat uit een bovenstad en benedenstad. Het oude centrum, in de bovenstad, wordt nog omringd door de historische stadsmuren. Hier kun je alles leren over de geschiedenis van de plaats en de regio. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de schitterende kathedraal. Wil je iets meer van het moderne leven zien? Dan is de benedenstad de plaats waar je moet zijn. Hier vind je hippe restaurantjes, gezellige winkeltjes en een knus haventje waar je heerlijk rond kunt dwalen. Met kinderen is het Nausicaa ook zeker een goede tip. In dit Nationale Zee Centrum leer je alles over de zee en de dieren die hier wonen. Deze dieren kun je ook bewonderen in de meer dan vijftig aquaria. Een aanrader voor iedereen!

Pure gezinsvakantie aan de veelzijdige Noord-Franse kus

© Pixabay.com

De meest noordelijke kustplaats van Frankrijk

Bray-Dunes is de meest noordelijke kustplaats van Frankrijk en de ideale locatie voor een familievakantie. Het ligt tegen de Belgische grens aan en wordt omringd door duinen en strand. Het is dus een ideale plaats voor lange wandelingen door de natuur. Ook kent het plaatsje een rijke geschiedenis, waarvan de sporen nog terug te vinden zijn in de stad. Maar niet alleen de schitterende ligging aan de Opaalkust maakt Bray-Dunes de ideale vakantielocatie, ook ligt het op nog geen kwartier rijden van attractiepark Plopsaland de Panne in België! Dit is één van de leukste pretparken van België en kun je door de ligging dus zelfs tijdens een vakantie in Noord-Frankrijk makkelijk bezoeken. Zo combineer je eenvoudig een vakantie in de natuur met uitstapjes voor de kinderen. Ga de ene dag naar het strand of struin door de idyllische straatjes van de stad en ga de andere dag naar het pretpark. Zo wordt het echt de perfecte vakantie voor jullie allemaal!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen