menu

Probleemloos op reis met je koffer dankzij deze tips

Met de vakantie voor de deur wil je als reiziger voorbereid op pad. Het helpt als je de nodige reisproducten in huis haalt en je goed verdiept in de trip. Dit avontuur kost wat, dus zorg dat niets het dwarsboomt. Thuis kun je er al van alles aan doen om je koffer zonder gedoe mee te nemen. Let maar op.

© Flickr.com

Tip één: neem een geschikte koffer
Bij iedere bestemming of type reis hoort weer zijn eigen bagage. Dat hangt af van hoeveel dagen je weg bent, waar je heen gaat en waarvoor je dat doet. Bij een vierdaagse stedentrip naar Londen past een andere koffer dan bij een zakenreis naar de Verenigde Staten voor drie weken. Het ligt voor de hand dat je voor de kortere reis een kleiner exemplaar met een andere inhoud op de bagageband legt. Daar stem je het dus op af.

Tip twee: controleer de voorschriften
Het komt naïef over als op de luchthaven blijkt dat je meer spullen bij je draagt dan toegestaan. Voor vertrek kom je er makkelijk achter hoeveel gewicht je mee mag nemen. Het beste trek je dat na voordat je de hele koffer vol stopt met al je onderbroeken, shampoo en badhanddoeken. Anders loop je al snel de kans dat je iets te hard van stapel gaat! Bij je luchtvaartmaatschappij ben je aan het goede adres om de regels te controleren. Ze stellen allemaal hun eigen eisen over de grootte en het gewicht van de koffers. Kijk dus op tijd wat voor jou van toepassing is.

Tip drie: maak je koffer herkenbaar
Op luchthavens rijden zoveel koffers dat er weinig hoeft te gebeuren om er eentje kwijt te raken. Natuurlijk vertrouw je erop dat het personeel op de luchthaven alles tot in de puntjes heeft geregeld. Helaas geeft het je geen garantie dat jouw koffer nooit spoorloos raakt. Stuur het lot een handje door hem herkenbaar te maken voor jezelf. Veel goedkope winkels verkopen opvallende labels waar jij je adres op achter kunt laten. Of laat je eigen creativiteit gaan door er een eigen beeld of tekst op te spuiten. Als je hem er zelf maar uit pikt op de bagageband.

Tip vier: voorzichtig met vloeibaar spul
Kijk uit als je er over nadenkt om scheergel of gezichtsreiniging mee te vervoeren. Veel douanes staan daar nogal streng tegenover. Ze dwingen je om het af te geven zodra ze er achter komen dat er iets vloeibaars in je koffer zit. Het zou daarom verstandiger zijn om voor het gezicht reinigingsdoekjes te verpakken. Die zijn gewoon te koop in de drogisterij. Anders valt het aan te raden om op bestemming je product te kopen in een kleine verpakking. Het scheelt dat bijvoorbeeld flesjes parfum niet kunnen lekken in je koffer, omdat vloeibare producten geweigerd worden.

Tot slot bespaart het je veel gesjouw als je de valiezen alleen inpakt met belangrijke benodigdheden. En je vliegtuigmaatschappij heeft vast het antwoord als je onverwacht nog vragen hebt. Hoe je koffer er ook uit ziet en waar je ook heen vliegt, fijne reis!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Londen? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen