menu

Pret voor niet-skiërs in Valle d’Aosta

Valle d’Aoste biedt tal van mogelijkheden voor niet-skiërs. Ideaal om niet-skiënde partners, familieleden of vrienden mee te nemen. De regio heeft een rijk cultureel erfgoed en doordat het een kleine regio is, kan je je snel van de ene historische plaats naar de andere. Aosta, ook gekend als ‘Het Rome van het Noorden’, is een gezellige stad met tal van musea, amfitheater, kerkjes en leuke Italiaanse boetiekjes om te shoppen. Uiteraard kan je ook genieten van de valdostaanse culinaire gerechten.

Wie zin heeft om zalig te relaxen kan op een paar kilometer van courmayeur en La Thuile terecht in de termen van Pré Saint Didier (http://termedipre.it ). Deze regio staat sinds de romeinse tijd gekend voor zijn bronnen die een constante temperatuur hebben van 37 graden. Voor vrouwen zijn er specifieke arrangementen en kortingen op elke winterwoensdag (Pink Wednesday ). Midden 2012 werd de nieuwe spa van St. Vincent (www.termedisaintvincent.it) geopend. Daar kan je genieten met een spectaculair uitzicht op de Mont Blanc.

De niet-skiër die het toch wat actiever wenst kan in Valle d’Aosta heerlijk wandelen in de sneeuw . Je geniet er overal van een uniek bergdecor met zicht op de Matterhorn, Mont Blanc en Monte Rosa. De Valdostaanse bossen zijn een paradijs voor wie houdt van snowshoe hiking. Langs de stille wandelpaden, door de diepsneeuw beleef je zeer intens de natuur. Rondom Pila zijn er gemarkeerde snowshoe tracks. Uniek is een after-ski sneeuwschoenwandeling bij zonsondergang, met aansluitend een diner in een authentieke berghut. (meer info: www.guidemonterosa.com ). Of je kan een hondensledetocht maken (Cogne, Ayas, Courmayeur, La Thuile).

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen