menu

Praça dos Restauradores Lissabon

Het Praça dos Restauradores is gevestigd aan het zuideinde van de Avenida da Liberdade, naast het Rossio station. Er heerst doorgaans op dit plein een gezellig drukte. Het plein is opgericht ter herinnering aan de onafhankelijkheid van Portugal in 1650. Dit na 60 jaar overheersing door buurland Spanje.,

Het plein is makkelijk te herkennen door haar 30 meter hoge Obelisk. Deze staat midden op het plein. Op de Obelisk staan namen en data van mensen die betrokken waren tijdens deze oorlog. Voor het beeld bevinden zich twee bronzen figuren; “Victory” en “Vrijheid”.

Aan het plein zit ook het hotel “Orion Eden”. In het verleden was dit een bekend theater. Het gebouw werd gebouwd in 1929 en wordt door menigeen beschouwd als een “art deco wonder”. Het hotel heeft dan ook de prachtige voorgevel van vroeger in ere hersteld.

Ook zeer fraai is het gebouw met de naam “Palácio Foz” (Foz palace). Dit was de voormalige residentie van de markies van Foz. Tegenwoordig zit het kantoor voor Toerisme erin. Opvallens is ook het kleine muziekstandje op het plein en het Avenida Palace Hotel.

Een andere populaire attractie in het "Hard Rock Café". Dit is nog altijd een zeer geliefde plek voor toeristen die al deze overal ter wereld deze gelegenheden bezoeken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen