menu

Praça do Comércio Lissabon

Praça do Comércio ligt aan een enorm plein aan het water. Het staat ook wel bekend als “Terreiro do Paço”. Op deze plek stond vier eeuwen lang het koninklijk paleis, tot de koning en zijn gevolg in 1511 van plaats veranderde.,

Tijdens de aardbeving van 1755 werd het paleis onherstelbaar vernietigd. Het was de eerste minister van koning José I, de markies van Pombal die in 1910 het plein liet aanleggen en een nieuw paleis bouwde.

Het plein was ooit de belangrijkste, maritieme toegang naar Lissabon. Bezoekers kunnen nog steeds de marmeren trap bewonderen die uit de rivier de Taag naar het plein loopt. Aan de noordkant wordt het plein bevindt zich een indrukwekkende boog die leidt naar Rua Augusta, een belangrijk commerciële gebied van het centrum van Lissabon.

De boog is versierd met beelden van historische persoonlijkheden, zoals Vasco da Gama en de markies van Pombal. In het midden van het plein staat een standbeeld van José I, van de hand van de bekende 18de-eeuwe Portugese beeldhouwer Machado de Castro. Aan het plein liggen talloze ruime, arcadische gebouwen. Hierin zijn ministeries, maar ook enkele restaurants gehuisvest.

Op het plein zit ook het oudste cafés van Lissabon; Martinho da Arcada. Het dateert uit 1782 en was een favoriet van dichters Fernando Pessoa en Almeida Garrett en romanschrijver Eça de Queiroz.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen