menu

Ponte Vecchio in Firenze

De Ponte Vecchio is de oudste brug van de stad over de Arno. De huisjes op de brug werden oorspronkelijk bevolkt door visboeren en leerlooiers die hun afval in de rivier dumpten.

Ze veroorzaakten heel veel lawaai en stank, en met de komst van het Palazzo Pitti moesten de visboeren en leerlooiers plaats maken voor de goudsmeden. Deze konden bovendien ook een hogere huur betalen. Tot op de dag van vandaag vind je er de éne juwelierszaak naast de andere. Het is er wellicht altijd druk en halverwege de brug heb je een doorkijk op de Arno en de heuvels die Firenze omgeven.

De brug vormt de verbinding tussen de wijk Oltrarno en de historische stadskern. Deze wijk is aan de overkant van de Arno gelegen en hier is het Palazzo Pitti gevestigd, de residentie van de Medici's.

Boven de brug loopt de Corridoio Vasariano. Dit is een gang die boven de brug loopt en het Palazzo Pitti verbindt met het Palazzo Vecchio, via het Uffizi. Zo moesten de Medici's zich niet mengen onder het volk wanneer ze zich begaven van hun residentie naar de administratieve gebouwen of het stadhuis.

,

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen