menu

Ponte Vasco da Gama Lissabon

Ponte Vasco da Gama (de Vasco da Gama brug) is een tuitbrug en dateert uit 1998.. Het heeft een lengte van 17 kilometer en is 47 meter hoog. Hierdoor kunnen grote schepen onder de brug doorvaren. Het is één van de langste bruggen van Europa en verbindt het noorden van Lissabon met de zuidoever van de Taag in buurt van Montijo.,

De brug werd gebouwd om als alternatief te dienen voor de Ponte 25 de Abril en de stroom van het verkeer tussen het noorden en zuiden van Lissabon te verminderen. De bouw van deze fraaie brug was zeker niet eenvoudig. Door zijn uitgestrektheid werden de ingenieurs gedwongen om rekening te houden met de kromming van de aarde.

Ponte Vasco da Gama is met recht een prachtig staaltje van techniek te noemen en bestaat uit verschillende delen en wordt door pilaren ondersteund. Het ontwerp is zo stevig dat het eventuele rampen als aardschokken kan overleven De brug is gebouwd door de privéonderneming Lusoponte. Zij mag tot 40 jaar na de bouw, tol heffen.

Mensen die gebruik maken van de brug betalen alleen voor verkeer in de noordwaartse richting; zuidwaarts is gratis Ponte Vasco werd ingewijd op 31 maart 1998. De bouw duurde slechts achttien maanden en was net op tijd af om bezoekers te vervoeren van Zuid-Portugal, Spanje, en andere delen van Europa naar Expo98.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen