menu

Ponte 25 de Abril Lissabon

Ponte 25 de Abril is een stalen hangbrug van 2,5 kilometer lang en ontworpen naar het voorbeeld van de Golden Gate Bridge in San Francisco, onder supervisie van Amerikaanse ontwerpers. Zij begonnen met bouw in 1962. Vier jaar later was de brug af.,

Ponte 25 de Abril heeft een lengte van 2278 meter met stevige fundamenten. De fundering gaat op 79 meter de grond in. Tot 1966 was er geen brugverbinding over de Taag. De dichtstbijzijnde, vaste oeververbinding lag op ruim 30 kilometer van Lissabon.

Deze brug kreeg aanvankelijk de naam Ponte Salazar. Na afloop van de Portugese revolutie in 1974 werd de naam van de brug gewijzigd in de Ponte 25 de Abril. De bedoeling was dat onder het wegdek een treinrails zou komen. Pas in 1999 werd het spoor daadwerkelijk in gebruik genomen. Het spoor zorgt voor de verbinding tussen Lissabon via het Campolide Station met het zuiden van Portugal.

Op het hoogste punt hangt de brug 75 meter boven het water van de Taag. Het uitzicht is overigens spectaculair over deze hangbrug. Zo heeft de bezoeker op de brug een geweldig zicht op het gigantische beeld Christo Rei. Dagelijks gaan er meer dan 140.000 voertuigen over Ponte 25 de Abril. Doordat het om een tolbrug gaat, is het vooral tijdens de spits erg druk. Door toeristen wordt dit overigens niet als hinderlijk ervaren.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen