menu

Pont d'Arc

Pont d’Arc is gelegen in het departement van de Rhone-Alpes, aan het begin van de Gorges de l’Ardeche en op een paar kilometer van het dorpje Vallon Pont d’Arc.,

De Pont d'Arc is een natuurlijke stenen boog waardoor de rivier de Ardeche loopt. Het is een heel sprookjesachtige omgeving en de start van de Gorges. Tevens kun je hier heel gemakkelijk aan de rivier, waarbij de weg slechts enkele honderden meters verder gelegen is.

Het dorp zelf heeft zich ontwikkeld rondom de stenen boog. Dorp is eigenlijk veel gezegd, want het is hoofdzakelijk een verzameling van toeristische faciliteiten, cafés en campings en overal verhuren ze wel ergens een kano of kajak.

Langs beide zijden van de stenen brug zijn kleine stranden, welke heel populair zijn bij bezoekers om even te relaxen en af te koelen van de soms tropische temperaturen. Iedereen die een tocht met de kajak of kano doet vaart onder de stenen brug op weg naar de start van hun avontuur.

Plaatsen vlakbij Pont d’Arc
Tijd over? Volgende dorpen liggen in de buurt; Aigueze (18 km), Ailhon (25 km), Alba-la-Romaine (28 km), Aubenas (26 km), Balazuc (15 km), Gorges de l'Ardeche (4 km), La Roque-sur-Ceze (24 km), Labeaume (14 km), Saint-Montan (24 km) of Vogue (19 km)

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen