menu

Plein van de Dom en de doopkapel in Firenze

De dom met zijn oranje koepel is het beroemdste symbool van Florence. Brunelleschi bouwde de grootste koepel van zijn tijd zonder de gebruikelijke steunconstructies. Hij plaatste de bakstenen in een zelfondersteunend visgraatmotief. De top van de koepel heeft ook een belangrijke functie in de hele constructie.

463 treden brengen je naar de top van de koepel. Vandaar heb je een panoramisch uitzicht over de stad. Onderweg kan je meermaals de fresco's van Vasari en zijn leerlingen bewonderen. Ze stellen het Laatste Oordeel voor. Van boven in de koepel heb je ook een mooi zicht op de veelkleurige marmeren vloer in de kerk.

De Campanile, die uitgedost is met wit, groen en roze Toscaans marmer, kan je ook beklimmen. Deze toren is 85 meter hoog, 6 meter minder dan de koepel.

De doopkapel heeft een achthoekige plattegrond met een piramidedak en is bekleed met wit en groen marmer. Binnenin staat de achthoekige doopvont waar vele beroemde Florentijnen zijn gedoopt. Het plafond is bedekt met prachtige mozaïken die het Laatste Oordeel voorstellen. Nog opmerkelijk aan het gebouw zijn de 'paradijspoorten'. Ze zijn het resultaat van een wedstrijd die Ghiberti won. De reliëfs beelden taferelen uit uit het Oude Testament.

Deze panelen en vele van de beeldhouwwerken van de dom zijn kopieën. Voor de echte werken moet je naar het Museo dell' Opera del Duomo.

,

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen