menu

Pitti paleis in Firenze

De aanvang van de bouw van het Palazzo Pitti gebeurde door de bankier Luca Pitti, naar het ontwerp van Brunelleschi. Luca wou er de Medici's de loef mee afsteken, maar al vlug waren de centen op en werd het paleis overgekocht door de Medici's. Het werd dan de hoofdresidentie van de Medici's.

Nu is het een museum waar vele meesterwerken tentoon worden gesteld. De werken van o.a. Botticelli, Titiaan, Tintoretto, Veronese,… die er verzameld zijn door de Medici's, zijn er geordend in verschillende zalen, zoals de Medici's het wouden en dus niet volgens tijd of onderwerp.

Naast een toegangskaart voor het museum, kan je ook een tweede kaart kopen die toegang geeft tot de tuinen. De Boboli-tuinen strekken zich uit achter het paleis en ook nog voor een groot stuk naar rechts. Het is hier aangenaam verpozen. In deze Renaissance tuin staan vele buxushagen geplant volgens geometrische patronen. Verkoeling kan je vinden in de schaduw van de cipressen, beeldhouwwerken en fonteinen.

,

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen