menu

Pisa en zijn bezienswaardigheden

Pisa is niet ver van de zee gelegen. De badplaats Marina di Pisa bevindt zich op 12 km westwaarts van Pisa, aan de monding van de Arno. Wij brengen er een kort bezoek aan de Campo dei Miracoli. Daar vind je de vier toeristische trekpleisters van Pisa; de Scheve Toren, de Duomo, het Baptistrium en het Camposanto.

Enkele bezienswaardigheden

De Scheve Toren of Torre Pendente

De 55 meter hoge en 8 verdiepingen tellende campanile is het symbool van de stad Pisa geworden. De verzakking is toe te schrijven aan de moerassige ondergrond en een te ondiepe fundering. Er werd een tegengewicht geplaatst en een stalen ceintuur rond de eerste etage geplaatst om de verzakking à rato van 1 à 2 mm per jaar tegen te gaan.

De toren van Pisa is lange tijd gesloten geweest voor het publiek. Blijkbaar is de verzakking nu onder controle, want de campanile is terug open. Je betaalt één ticket voor een bezoek aan de vier monumenten.

De Duomo

Deze kathedraal is een Pisaans-Romaans bouwwerk, waarin de ronde vormen domineren. Rondboogvensters, decoraties met ronde bogen, friezen, zuilenrijen en blinde arcaden kan je er bewonderen aan de buitenkant, evenals de kansel, graftombes en mozaïken binnenin.

Het Baptistrium

De doopkapel is een rond gebouw van formaat, aanvankelijk aangevat in de ronde Romaanse stijl, maar afgewerkt met een gotische koepel. Johannes de Doper staat in het midden van de achthoekige doopvont.

Het Camposanto

Het Camposanto is een ommuurde begraafplaats op heilige grond die er gestort is. Een aartsbisschop had deze grond meegebracht van op zijn kruistocht.

Volgens onze ervaring is een city trip in Pisa een beetje teveel van het goede. Beter is om een rondreis door Toscane te doen en Pisa te bezoeken of bijvoorbeeld wel een city trip te doen naar Firenze en vandaar uit een daguitstap te doen. In Firenze en omstreken is er immers veel meer te doen …

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Toscane? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen