menu

Pisa en Lucca

Op onze tweede daguitstap combineren we een kort bezoek aan Pisa met een bezoek aan Lucca. Beide kunststeden zijn gelegen in het noordelijke kustgebied en bevinden zich op een 130km afstand van Montebonello – Pontassieve, waar wij logeren.

Pisa bezoeken

Pisa ligt dicht bij de kust. We beperken ons bezoek tot de Campo dei Miracoli, vermits we ook nog Lucca op het programma hebben staan, dat een 30-tal kilometer verwijderd is van Pisa. Ook Pisa wordt gekenmerkt door grote huizen met okergele en roze gevels. Op de Campo die Miracoli treffen we de drie toeristische trekpleisters van Pisa aan; de Torre Pendente, die het symbool van de stad is, de Duomo en het Battistero.

Lunchen in Toscane is gemakkelijk en goedkoop. De lekkere patisseria’s liggen er voor het grijpen.

» Ontdek alles over Pisa

Lucca bezoeken

Om een goed overzicht te krijgen van het stadje Lucca, maken we eerst een 4km lange wandeling op de 16e en 17e eeuwse stadswallen, die de gehele stad omgeven. Het is broeierig heet, maar op de stadsmuren valt dit goed mee. De bomen die erop geplant staan, zorgen voor de nodige verkoeling en schaduw. Vanop deze stadsommuring heb je een zicht op de kleurrijke gevels, kerken, pleintjes en binnentuinen.

Na onze rondgang duiken we de stad in. De warmte is draaglijk daar de smalle middeleeuwse straatjes met hoge huizen voor de nodige schaduw zorgen. We wandelen van de Piazza San Martino naar de Piazza dell Anfiteatro. Waar ooit het Romeinse amfitheater stond, wordt de cirkel nu rond gemaakt door de typische kleurijke huizen.

» Ontdek alles over Lucca

Wanneer we de terugrit aanvatten naar Montebonello, hebben we reeds vele kilometers in de kuiten zitten.  

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Toscane? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen