menu

Piramide van Cestius Rome

Deze piramide in Egyptische stijl is terug te vinden aan de rand van Rome. Gaius Cestius Epulonius, ooit praetor, volkstribuun en lid van de Septemviri Epulones, lied in zijn testament opnemen dat zijn geld na zijn dood moest gebruikt worden voor de bouw van een piramide als graftombe. ,

En zo geschiedde! De piramide is grotendeels bewaard gebleven doordat ze deel uitmaakt van de Aureliaanse muur. Deze muur is tot stand gekomen in opdracht van keizer Aurelianus omdat deze laatste goedkoop en snel een versterkte muur rond de stad wou bouwen. De piramide zelf bestaan uit baksteen en travertijn maar is bekleed met marmer. Men zegt dat de top vroeger verguld was, maar dit is nu niet meer te zien.

De grafkamer heeft een grootte van 6 bij 4 meter en heeft een hoogte van 5 meter en vroeger waren daar talrijke fresco’s aanwezig. Van de oude fresco’s is nu nog een klein gedeelte te zien. Er stonden oorspronkelijk ook nog twee bronzen beelden van Gaius Cestius aan de voorzijde van de piramide. De grafkamer zelf bleek dan weer leeg bij de opgraving. Ze zou in oudere tijden geplunderd zijn.

Aan de oost- en westzijde van de piramide kan u zich bezighouden met het ontcijferen van de verschillende inscripties. Een daarvan zegt dat de piramide gebouwd is in ongeveer 330 dagen. Bovendien werd ze in de Middeleeuwen ‘Meta Remi’ genoemd, omdat men dacht dat dit de graftombe van Remus was, de vermoorde tweelingbroer van Romulus. Waarschijnlijk was de inscriptie in die tijd onleesbaar door overwoekering van planten. U moet wel weten dat de graftombe zelf is niet geopend voor het publiek.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen