menu

Piazza del Popolo Rome

De Piazza del Popolo werd herontworpen door Giuseppe Valadier in 1816 en het plein kreeg toen zijn huidige indeling. Vroeger was hier de Via Flamina gelegen. Dit was de weg die in de oudheid Rome verbond met andere belangrijke steden.,

Dat de Piazza del Popolo (in het Italiaans letterlijk: het plein van het volk) een onmisbaar plein is in Rome, heeft diverse redenen. Eerst en vooral vind je er drie kerken. Aan de zuidzijde zie je de twee vrijwel identieke kerken: de Santa Maria dei Miracoli en de Santa Maria di Montesanto. Ze werden ontworpen door Carlo Rainaldi. Aan de noordkant staat dan weer de Santa Maria del Popolo.

Historisch gezien dankt het plein haar naam aan de naam van deze kerk. En de kerk heeft haar naam dan weer ontleend aan populieren. Dus niet aan ‘het volk’ zoals de letterlijke vertaling ons weet te zeggen. Deze laatste kerk is gebouwd op het graf van Nero, en de kerk huisvest bekende werken van onder andere Raphaël, Caravaggio en Bernini.

Op het plein zien we naast deze laatste kerk ook nog de Porta del Popolo. De decoratie aan de binnenzijde van deze stadspoort is ontworpen door, jawel… Bernini. De man heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op heel wat monumenten in de stad.

Waar we echter niet om heen kunnen (of juist wel), is de grootse obelisk in het midden van het plein. Deze werd daar neergezet in 1589 in opdracht van Paus Sixtus V door Domenico Fontana. Oorspronkelijk stond deze in het Circus Maximus op de spina. Deze Egyptische obelisk was ontworpen voor Ramses II.

Naast de obelisk vinden we nog de centrale fontein en de vier Egyptische leeuwen. Deze zijn ook door Valadier aan het plein toegevoegd.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen