menu

Piazza del Campidoglio Rome

Via een prachtige grote trap, de Cordonata, kan je van onderaan de heuvel de Piazza del Campidoglio bereiken. Je hebt er misschien al eerder iets over gehoord want dit plein is gevestigd op de heuvel Capitolijn en de Capitolijnse musea zijn hier te vinden.,

Maar dat is niet de enige reden waarom je deze plaats zeker een bezoekje waard is. Midden op het plein staat een kopie van het ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius (Ladies, het is jammer genoeg nog steeds niet toegestaan om achterop te springen bij onze goede vriend, ook al gaat het om een kopie. Wat uiteraard jammer is, want wie wil geen stoere prins op zijn paard?). Vroeger stond het origineel hier, maar dus is nu veilig ondergebracht in het museum.

Wat echter vooral de aandacht trekt, is het plein zelf. Het is ontworpen door Michelangelo en het grondpatroon is werkelijk intrigerend. Naast het plein maakte hij eveneens een nieuw ontwerp voor het Palazzo Senatorio, waar de zetel van de senaat van Rome gevestigd is. Tevens zorgde hij voor een nieuwe gevel voor het Palazzo dei Conservatori en voor een volledig nieuw gebouw, het Palazzo Nuovo, dat gesitueerd is tegenover het Palazzo dei Conservatori.

De constructie van de Piazza del Campidoglio begon in 1546, maar toen Michelangelo stierf, waren nog niet alle gebouwen afgewerkt. Enkel de trap en de toegang tot het Palazzo Senatorio waren voltooid. De constructie van de overige gebouwen werken pas afgemaakt in de 17de eeuw, al werd wel grotendeels gewerkt met de originele plannen van Michelangelo.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen