menu

Parque Eduardo VII Lissabon

Eduardo VII Park is gelegen aan de uiterste noordkant van de Liberty Avenue, vlak achter de Markies Pombalplein. Aanvankelijk heette het Liberty Park. In 1903 werd de naam gewijzigd in Parque Eduardo VII. Dit nadat de koning van Engeland de Anglo-Portugese bondgenootschap bezocht.,

Het is het grootste park in het centrum van Lissabon en ontworpen door architect Keil do Amaral Tegenwoordig wordt het park gebruikt om tentoonstellingen, concerten en de jaarlijkse beurs- en boekhandels in te houden. In het park is het Sports Paviljoen gevestigd.

Het paviljoen werd in 1932 gebouwd en draagt tegenwoordig de naam 'Carlos Lopes Paviljoen'. Dit als eerbetoon aan de Portugese atleet die op de Olympische Spelen in Los Angeles de marathon won.

In het park zijn diverse beelden te vinden. Bijzonder fraai is de sculptuur van João Cutileiro met een verwijzing naar de 25 april Revolutie. Erg populair is het meer waar vele zwanen en eenden in rondzwemmen.

In het park bevindt zich ook Clube VII met een tennisbaan, fitnessruimte, zwembad en een restaurant. De grootse attractie van het park is een tropische broeikas; Estufa Fria genaamd. In deze broeikas treft de bezoeker een keur aan exotische bloemen, planten, bomen en cactussen uit elke hoek van de wereld aan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen