menu

Parque das Nações Lissabon

Parque das Nações is een prachtige plek met veel groene zones en tuinen. Het park wordt bij mooi weer door de Portugezen gebruikt voor picknicks of om heerlijk in te wandelen. Vanuit hier heeft de bezoeker een prachtige uitzicht over de Taag. Parque das Nações ontstond in 1998 nadat bekend werd dat op deze plek Expo’98 zou worden gehouden.,

Het thema was: "de oceanen: een erfenis voor de toekomst". De plek staat in schril contrast met de oude bezienswaardigheden van de stad, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Doordat de Expo zo’n enorm succes was, hebben veel gebouwen na afloop een blijvende bestemming gekregen. Met als gevolg het ontstaan van Parque das Nações.

In het park bevindt zich onder meer: het museum van mariene biologie, de Oceanário, een kabelbaan met een spectaculair uitzicht op het hele park, Pavilhão do Conhecimento, een moderne wetenschap en techniek museum en de Pavilhão Atlantico. Een plek waar concerten en sportevenementen worden gehouden.

In de nabijheid ligt ook een groot winkelcentrum met talloze cafés en disco’s. Herkenningspunt van het park is De Torre Vasco da Gama. Het is het hoogste gebouw van Lissabon en heeft een uitkijkplatform en een restaurant op tweederde van de hoogte. Voor mensen die een gokje willen wagen, bevindt zich in het park een modern casino.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen