menu

Parel onder de Canarische Eilanden: Tenerife

Tenerife is het grootste Canarische eiland en is vernoemd naar de vulkanische berg ‘Pico del Teide’, die in het midden van het eiland is gelegen. De berg is met 3718 meter de hoogste van Spanje en maakt onderdeel uit van het National Park, een van de vele attracties van het eiland. De meeste inwoners van Tenerife wonen in het noorden, waar ook de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife gelegen is. Het eiland wordt in twee klimaten gedeeld, het noorden is vochtig en tropisch, het zuiden droog, heet en rotsachtig. Het zuiden wordt vooral bezocht vanwege zijn badplaatsen.

bergen met zee

© Reisfanaten.be

Wandelvakantie versus strandvakantie
Zoals gezegd is het noorden van het eiland vochtiger en tropisch. Dit gedeelte van het eiland is bij uitstek geschikt voor wandelaars en liefhebbers van de natuur. Er zijn wijngaarden gevestigd en Nationaal Park ‘Parque Nacional del Teide’ is hier gelegen. In het uiterste noordoosten van het eiland vind je het park Anaga, een landschap vol steile hellingen, spitse rotsen en smalle valleien. Het eiland is naast wandelen ook erg geschikt voor mountainbiken en golfen.
Voor een strandvakantie is het verstandiger om het zuiden van het eiland te bezoeken. Vanwege vulkaanuitbarstingen kent dit deel van het eiland van nature geen zandstranden. Met behulp van zand uit de Sahara zijn er toch stranden aangelegd, maar vergeet niet je sandalen of slippers in de koffer te doen. Erg geliefde badplaatsen zijn Playa de las Américas en Los Christianos.

rode berg

© Reisfanaten.be

Bezienswaardigheden
Loro Parque is een van de toeristenattracties van Tenerife. Je treft een tropisch park met zoogdieren, vogels en schitterende drakenbomen. Ook zijn er roofdieren als jaguars en haaien te bekijken, leven er gorilla’s en is er een vistoren te zien, die voor acht meter is gevuld met een school vissen. In het nationaal park is onder andere Las Canadas te bezichtigen, zeven zandplateaus die zijn ontstaan door het instorten van oude kraters. Op de top van de berg bevindt zich een observatorium, de Izana-sterrenwacht. De top van de vulkaan is alleen toegankelijk met een vergunning.

[uitgelicht style=”font-weight:bold; text-align:center;”]
Onze tip:
Ontstaan uit vulkanische activiteit lokt dit indrukwekkende eiland jaarlijks talrijke toeristen. Tenerife is rust, strand en natuurschoon.

[/uitgelicht]

Plaatsen
Het centrum van hoofdstad Santa Cruz de Tenerife is een plek waar je gerust een middag voor uit kunt trekken. De hoofdstad is opgebouwd uit oude wijken, afgewisseld met moderne architectuur, met boulevards en diverse mooie parken. Genoeg gezien? Dan ben je in een oogwenk op het strand. De oudste badplaats is Puerto de la Cruz en is ook gelegen in het noorden. Hier is geen strand aanwezig, maar is in plaats daarvan een groot zwembadcomplex aangelegd. De stad wordt vooral bezocht door iets oudere toeristen.

zeer hoge berg

© Reisfanaten.be

Op het water
Uiteraard is er op het water rond Tenerife ook van alles te doen. Zo kun je dolfijnen spotten tijdens een boottocht en krijg je dan ook een leuke kans om de rotsen van Los Gigantes van zijn mooiste kant te bezichtigen. Watersporters kunnen duiken, surfen, waterskiën en zeilen. Liefhebbers kunnen zelfs duiken naar een wrak. Liever zelf ronddobberen in een bootje? Ook die zijn voor een zacht prijsje te huur.

 

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen