menu

Pantheon Rome

Dit pantheon is het bekendste ter wereld. Letterlijk betekent Pantheon (vertalers van het Grieks, ga uw gang!) ‘gewijd aan alle goden’. Het werd als tempel gebouwd tussen 118 en 125 na Christus in opdracht van keizer Hadrianus en in 609 is het in gebruik genomen als Rooms katholieke kerk.,

We vinden er een voorhal met zuilen en vervolgens zien we de trapvormige koepel met het cassetteplafond en de oculus. Deze immense koepel heeft een spanwijdte van 42,5 meter en de afstand van de vloer tot de oculus bedraagt 43,2 meter.

Niet alleen de afmetingen zorgen voor de schitterende constructie, ook het oog en het cassetteplafond dragen daartoe bij. Het oog zorgt ervoor dat de koepel soepel wordt en dus gewapend bleef tegen aardbevingen en dergelijke. Het cassetteplafond is gemaakt om immense koepel minder zwaar te maken. De cassettes zijn de uitsparingen in de koepel waardoor de koepel lichter wordt en dunner gemaakt wordt.

Door de populariteit van het pantheon kennen weinig mensen het plein dat verbonden is aan het monument. Het plein heet eigenlijk Piazza della Rotonda. Momenteel bevinden zich in het Pantheon de graftomben van de beroemde kunstenaar Rafaël en verschillende Italiaanse koningen.

Het pantheon is het oudste gebouw in de stad dat bewaard gebleven is uit de Oudheid. De enorme omvang en het prachtige interieur maken een bezoek aan het pantheon uiteraard een must.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen